Nieuws

Lege flessen voor Kinderbijbels

U heeft hem vast weleens zien staan in het kleine halletje bij binnenkomst, een grote vierkante fles met bovenaan een gat erin. Misschien heeft u zich ook weleens afgevraagd wat die daar staat te doen?

Met de kinderen van de zondagsscholen en Bijbelklas zijn we een aantal jaar geleden begonnen met het inzamelen van lege statiegeldflessen. Deze flessen worden ingeleverd en de opbrengt hiervan gaat naar Open Doors. Open Doors kent u als de organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen wereldwijd en zo ook voor kinderen. Met de opbrengst van de lege flessen, geeft Open Doors Kinderbijbels aan kinderen in landen waar zij niet vrij in de Here Jezus kunnen geloven of aan een Bijbel kunnen komen. Voor €17,- ontvangen vijf kinderen in de vervolgde kerk een Bijbel.

Op de startzondag hebben we deze actie opnieuw onder de aandacht gebracht bij de kinderen binnen onze gemeente. Zij hebben er op hun beurt weer aandacht voor gevraagd door het uitdelen van flesjes water na de dienst. Mocht het u toch ontgaan zijn, dan hierbij nogmaals de vraag: Spaart u ook mee? Lever uw lege flessen dan in, in de grote fles. En wat een feest, tegenwoordig zit op alle soorten plastic flessen statiegeld! Bent u ook zo benieuwd hoeveel kinderen we dit jaar een Kinderbijbel kunnen schenken?