Ouderenwerk

Ouderenwerk

Onze ouderen nemen een bijzondere plaats in onze gemeente in. Daarom willen wij ze ook met liefde en aandacht benaderen.

In de gemeente worden ouderen met regelmaat bezocht door een aantal bezoekdames. Zo  nu en dan krijgen ze een bijzondere attentie. Dat kan een kaartje zijn of een bloem met een Bijbeltekst, een bemoediging of een uitnodiging voor de ouderenmiddag.

De ouderenmiddag

Een keer per maand komen de ouderen in de middag samen. In de regel is dat de eerste donderdag van de maand. De middag wordt geopend met het lezen van een Psalm en nadat er koffie en thee is genuttigd met een lekkernij, is het tijd voor een korte overdenking door de dominee. Soms is er ook iemand die een gedicht meeneemt en dat voorleest. Het kan ook zijn dat er een spreker wordt uitgenodigd zoals bijvoorbeeld een gids van het Corrie ten Boomhuis. Een maaltijd kan natuurlijk niet ontbreken en ook daar worden de ouderen verwend.

Naast deze aandacht proberen ook de oudsten en de voorganger bezoeken af te leggen.

Het kan zo zijn dat je die gezelligheid graag mee wil maken. Iedereen is welkom op zo’n middag. Het is wel fijn als je even opgeeft van tevoren. Meer informatie kan je hier krijgen. We streven er naar zo snel mogelijk contact op te nemen.